Stijn

Weer naar School
Opnieuw naar school, maar nu in herstel!

Mijn naam is Stijn, ik ben 22 jaar jong, nu ongeveer 15 maanden in herstel en waarvan iets meer dan 9 maanden clean. Ik wilde in mijn actieve verslaving al heel lang studeren, maar door mijn faalangst durfde ik me iedere keer niet in te schrijven.

Stijn opnieuw naar school en in herstelDaarnaast zei ik altijd tegen mezelf dat ik het niet kon en daardoor schoof ik het ieder jaar weer vooruit. Toen kwam ik in herstel en daarmee groeide ook mijn innerlijke verlangen weer om te gaan studeren.
Dus ging ik me langzaam oriënteren op wat er allemaal was en wat mij aansprak. Van kleins af aan wilde ik altijd al binnenhuisarchitect worden, maar dat sprak me nu een stuk minder aan. Ik werd geïnspireerd door mijn coach.
Hij stelde mij voor aan het programma, de meetings en alles eromheen.
Door hem heb ik een nieuw leven gekregen waar ik elke dag ontzettend dankbaar voor ben. Op een gegeven moment wist ik het gewoon zeker: ik wil teruggeven wat ik heb gekregen en andere mensen, met een soortgelijk verleden, helpen zoals ik ook ben geholpen door mijn coach.
Zoals een hele mooi zin het programma ook zegt: ‘je kunt alleen behouden wat je hebt door het weg te geven’.Dus vertrouwen krijg je niet, maar geef je!
Gaande de eerste periode heb ik erg veel moeite gehad met het loslaten van controle. Ik moest ook heel erg wennen aan het studeren, omdat ik 4 jaar op een bank had gezeten en niet veel nuttigs had gedaan. Maar door mijn verleden was ik heel erg gemotiveerd om dit te doen. Daardoor kon ik er, zonder moeite, veel tijd in steken en dat heeft me zo ver gebracht tot wie ik nu ben.
Ik ben nu aan het begin van periode 4 en heb alle studiepunten behaald.
Hier ben ik super trots op, maar ik had dit niet gekund zonder de meetings en de 12 stappen! Zij zijn mijn redding geweest en nu een onderdeel van mijn leven!
Ik ben dankbaar, gelukkig en tevreden!
Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *