Kees

Herstel
Hi, ik ben Kees en nog steeds verslaafd.
Op 11-03-11 ben ik opgenomen in de kliniek op het Surinameplein. Na 3 dagen detox kwam ik voor het eerst in aanraking met het 12 stappen programma. Er werd mij verteld dat ik een ziekte heb…… de ziekte van verslaving,…. en werd mij stap 1 overhandigd. Machteloosheid, sociaal onacceptabel, stuur-loos, onhanteerbaar, dat waren de woorden waar ik mee aan de slag moest gaan.
En dat doe ik op de dag van vandaag nog steeds. Ik zit nog steeds in stap 1 en daar voel ik mij voor het moment heel happy bij. In de kliniek ben ik tot stap 5 gegaan, maar ik zie dat nu meer als een kennismaking met de stappen 1, 2, en 3.
Voor mij is stap 1 tot nu toe; de gedachten verbrijzelen dat ik toch nog wel een keertje kan gebruiken, of gecontroleerd kan gebruiken!
Het verleden heeft laten zien dat als ik actief ben in gebruik, mijn leven stuurloos en on-hanteerbaar wordt, dus heel veel moeite heb ik niet met mijn overgave, dat moge wel duidelijk zijn.
Ik gebruik stap 1 nu meer, zodat ik mijn karakterfouten kan herkennen tijdens het dagelijks leven.

Alvorens ik de kliniek in ging, moest ik heel wat schepen achter mij verbranden om een nieuw leven op te gaan bouwen. Mijn baan was ik al kwijt, mijn huis heb ik verkocht….en mijn “vrienden” gedag gezegd. Ik heb gelukkig nog een paar echte vrienden over gehouden die niet gebruiken, die goed in het leven staan en waar ik heel veel steun van heb gekregen tijdens en na mijn behandeling.
Ik ben nu acht maanden clean en als ik eens kijk wat voor goede dingen er op mijn pad zijn gekomen, echt ongelooooooofelijk!!! Nou ja ongelofelijk???…..,zo ongelofelijk is het allemaal natuurlijk niet….. Ik leef nu met MIJN Hogere Macht en het programma! Ik bid elke dag voor een hanteerbaar leven en een leven zonder middelen.
Ik ben een trouwe bezoeker van NA, CA en AA meetings en probeer mijn steentje bij te dragen in het fellowship.
Kees rust en kalmteDat allemaal bij elkaar, en het contact met mijn sponsor, maakt mijn leven weer leuk en het leven van de mensen om mij heen niet te vergeten, al moeten die nog wel een beetje wennen aan de Arjan zonder haast en met zoveel rust&kalmte……..
En dat allemaal door het programma, meetings en Hogere Macht…..Waardoor ik dingen kon gaan veranderen in mijn leven, en een nieuwe manier van leven heb mogen leren kennen!!!!
Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *