Eerste familiedag JellinekMinnesota

Familiedag JellinekMinnesota groot succes!
Op zaterdag 30 juli 2011 hield JellinekMinnesota haar eerste familiedag.
Eerste familiedag JellinekMinnesotaRuim 40 familieleden van cliënten die momenteel in behandeling zijn of zijn geweest, hadden positief gereageerd op de uitnodiging voor deze dag en kwamen naar de KeizersGrachtKerk in Amsterdam.

De dag startte om 10.00 uur en eindigde om 16.00 uur.  Negen medewerkers van JellinekMinnesota, waaronder counselors, psychologen en verslavingsartsen, waren aanwezig om de familie te ontvangen.
Daarnaast waren vier vrijwilligers van JellinekMinnesota en vier leden van de Community JellinekMinnesota aanwezig om te ondersteunen en waar nodig ervaringen te delen.
Ook werkten mensen van Al-Anon en Nar-Anon (zelfhulpgroepen voor familie) mee aan deze dag.

Er werden diverse presentaties gegeven om de familie voor te lichten over onderwerpen als ‘Wat is verslaving?’, ‘Wat is craving?’, ‘Verslaving en de hersenen’, ‘CGT-behandeling en 12 stappen’ en ‘Hoe kun je door verbondenheid je eigen kracht weer vinden?’.
’s Middags was er een heerlijke lunch. Daarna werden de familieleden en andere aanwezigen in groepen opgedeeld, waarna zij onderling ervaringen uitwisselden.
‘Cliënten zijn bewust niet uitgenodigd voor deze dag’, vertelde Marinde, addictioncounselor en organisator. ‘Op deze manier konden de familieleden vrijuit praten over hun gevoelens en hoefden zij niet bang te zijn om de cliënt te kwetsen.’
Ook op deze dag kwam weer eens naar voren dat verslaving een ziekte is die de hele familie raakt. De reacties van familieleden waren zeer positief.

En dus staat er op 26 november 2011 weer een volgende familiedag gepland!

Reageren is niet mogelijk