De Reunie 1

Met dank aan mede-organisatoren en aanwezigen

De Reünie 29-10-2011

In de zomer van 2011 zijn we begonnen met denken en praten over het organiseren van een reünie voor de Community JellinekMinnesota.
De Community bestaat immers 1 jaar en dat mag gevierd worden.

Hoe gaan we dit doen? De Community bestaat immers 1 jaar locatie
We hadden al twee keer geprobeerd om een grote activiteit te organiseren en dat was niet gelukt. De ene keer waren er te weinig mensen die zich wilden inzetten om mee te organiseren, de andere keer zijn we te laat gestart en konden we de nodige vergunningen niet  rondkrijgen.

Dus… hoe zou dit gaan.
Op de e-mail met het verzoek om mensen te activeren voor de reünie kwamen weinig aanmeldingen, maar op een  van de maandelijkse bijeenkomsten op zaterdagmiddag sloeg blijkbaar de vlam over.
Er waren een aantal mensen, die mee wilden helpen. De Community bestaat immers 1 jaar slideshow
We belegden op een vrijdagmiddag een bijeenkomst met een man of 6 en bespraken een aantal ideeën.
We maakten werkgroepjes, die ieder hun eigen verantwoordelijkheid moesten nemen. Dat betekende, eigen mensen erbij zoeken, ideeën uitwerken en een plan van aanpak maken. Een week later kwamen we bij elkaar om de locatie te bezoeken en daar werden ter plekke zaken verder besproken.
Ieder werkgroepje kreeg zijn eigen budget (JellinekMinnesota had ons een budget gegeven) en kon de nodige boodschappen doen.
Het werkte…
Het is fantastisch om te zien hoe deze mensen hun verantwoordelijkheid namen en ook De Community bestaat immers 1 jaar lichtshowweer met geld (en niet met kleine bedragen) durfden om te gaan.
Op de dag zelf werd er al in alle vroegte gewerkt om er van alles aan te doen om de dag te laten slagen. Ook het opruimen hoorde erbij en niemand heeft zich er met een Jantje- van- Leiden afgemaakt.
SUPER, was het om te zien dat de wens, om ons nieuwe leven in herstel te vieren en elkaar gewoon op een ontspannen manier te ont-moeten, uit kan komen.
Dit lukt als mensen zich samen willen en durven inzetten. De Community bestaat immers 1 jaar taart
Het was voor ons vooral mooi om te zien hoeveel stralende gezichten er binnenkwamen.  Dat heldere sprankelende ogen elkaar ont-moeten en er een bijzondere middag ontstond waar Verbondenheid in Herstel zichtbaar werd.
We willen nogmaals iedereen bedanken, de aanwezigen, de medeorganisatoren en de mensen van het behandelcentrum JellinekMinnesota.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *